L'Orquestra infantil de l'EMMM mostra els instruments a 419 escolars del Pla d'Urgell

L'Orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, de la que en formen part vint-i-cinc estudiants d'instruments de corda, vent i percussió, mostren als infants de la comarca els instruments i l'experiència d'escoltar a una orquestra, una iniciativa que vol fomentar els estudis musicals
Audició Orquestra infantil Escola Municipal de Música de Mollerussa 2
photo_camera Audició Orquestra infantil Escola Municipal de Música de Mollerussa 2

El Servei Educatiu i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell organitzen en el marc del programa d'Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal, una audició escolar per tal que els petits de la comarca puguin conèixer els instruments i els estudis musicals. Una activitat per la qual compten amb l'Orquestra infantil de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, una formació de 25 músics que cursen estudis dels instruments que conformen la formació, contrabaix, violoncel, violins, flautes, clarinets, saxofons, trompetes i percussió.

Audició Orquestra infantil Escola Municipal de Música de MollerussaSota la direcció de Mateu Ferré i de Neus Garravé, la formació instrumental ha interpretat peses solistes de cada grup d'instruments, per tal que els escolars poguessin conèixer la seva sonoritat, i tot seguit han dut a terme un petit repertori amb la formació al complet, per transmetre l'experiència de poder escoltar tots els instruments junts.

L'objectiu principal de l'Audició és fomentar des de la infància l'interès envers la música

En l'Audició Escolar hi han participat 419 nens i nenes de 6 i 7 provinents de 19 centres educatius del Pla d'Urgell, que han omplert el Teatre L'Amistat de Mollerussa en dues sessions, que han coordinat El Servei Educatiu i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

Audició Orquestra infantil Escola Municipal de Música de Mollerussa 4

Escola Municipal de Música de Mollerussa

La música contribueix al lliure desenvolupament de la personalitat. La sensibilitat musical i l'expressió musical engrandeixen la facultat de l'individu de conèixer-se a sí mateix i comprendre millor el món que l'envolta. Fer música cultiva el comportament social de l'individu i l'aptitud de comunicar-se amb els altres.

La pràctica de la música perfecciona facultats importants de l'individu, de les quals se'n podrà beneficiar en un altre context, per exemple en la seva vida professional: la concentració, la perseverança i la motivació, la creativitat, la capacitat d'expressar-se i comunicar-se amb els altres, el comportament en societat i l'esperit d'equip.

Oferta instrumental, Viola, Violí, Violoncel, Contrabaix, Flauta travessera, Clarinet, Saxòfon, Oboè, Tenora, Tible, Trombó de vares, Trompeta, Percussió, Cant, Piano, Guitarra, Guitarra eléctrica, i Baix elèctric

Audició Orquestra infantil Escola Municipal de Música de Mollerussa 1Segons molts estudis realitzats a tot Europa, l'aprenentatge de la música té influències positives en l'aprenentatge d'altres matèries i també, particularment, en el desenvolupament personal de l'alumne.

L'Escola Municipal de Música de Mollerussa és un centre municipal en conveni amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a impartir ensenyaments musicals de nivell Inicial, Elemental i Professional.

El seu objectiu principal és fomentar des de la infància l'interès envers la música, procurant una formació en l'àmbit tècnic i artístic, teòrica i pràctica, que permeti gaudir de la pràctica individual i de conjunt

Paral·lelament a la seva tasca formativa, l'EMMM vol tenir una activa implicació en la vida social i cultural ciutadana, i una projecció com a eina al servei de la difusió de la cultura musical en el seu territori.

comentaris