20.02.2019 |
Territoris.cat

Mollerussa i al Vall d'Aran, líders en licitació d'obres en el primer semestre de l'any

L'empresa Serboniu Prepara les jardineres a la plaça Pla d'Urgell
L'empresa Serboniu Prepara les jardineres a la plaça Pla d'Urgell
Mollerussa i al Vall d'Aran, líders en licitació d'obres en el primer semestre de l'any

L’Ajuntament de Mollerussa és un dels organismes públics de Catalunya que ha licitat més import en obra pública durant el primer semestre d’aquest any.

Segons informa aquest dimecres el diari La Mañana la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya, de gener a juny d’enguany, l’Ajuntament de Mollerussa va licitar un total de cinc obres per un import de 3,1 milions d’euros. Un altre organisme que destaca per l’import de la licitació en obres és el Conselh Generau d’Aran, que en aquest període va licitar cinc actuacions per import global de 4,3 milions d’euros. Pel que fa a licitació de serveis durant el primer semestre destaca l’Ajuntament de Lleida, amb 4 licitacions per import de 2,8 milions, i l’Ajuntament de Tremp, amb 12 licitacions per valor de 883.607 euros.

La licitació oficial d’obres a Catalunya ha augmentat de gener a juny de 2018 un 13% respecte al mateix període del 2017, assolint 712 milions d’euros, gràcies sobretot a l’impuls de l’Administració local i, en menor mesura, de la Generalitat de Catalunya. Aquest import és inferior a la mitjana dels darrers vint anys, 1.876 milions semestral o 3.752 milions anuals, a preus constants. Per això, segons la Cambra de Contractistes, el baix volum de licitació agreuja el crònic dèficit d’inversió en infraestructures, doncs la licitació d’avui és la producció/inversió de demà.

L’Administració Local, que ha augmentat el volum en un 9% respecte el primer semestre del 2017, és el nivell administratiu més actiu, amb un 63% sobre el total licitat, havent publicat anuncis de sol·licitud d’ofertes per un import de 446 milions d’euros. El fet que l’any 2019 se celebrin eleccions municipals ha estat determinant per al dinamisme dels ens local, però ja comença a notar-se la davallada respecte a trimestres anterior, doncs resta menys temps per executar els projectes pendents a inaugurar.

Comentarios