19.09.2021 |
Territoris.cat

El públic força una segona edició del conte Lo Parrot, el Bandoler

El nou lliurament del conte  Lo Parrot, el Bandoler
El nou lliurament del conte Lo Parrot, el Bandoler
El públic força una segona edició del conte Lo Parrot, el Bandoler

Com a conseqüència de l'enorme èxit que ha tingut la primera edició del conte infantil Lo Parrot, el Bandoler, esgotada en menys de 4 mesos a les llibreries del Pla d’Urgell, el Casal Popular l’Arreu i l’Ajuntament Mollerussa han decidit treure al carrer la segona edició de la publicació que narra la història del Jaume Banqué, Lo Parrot de Mollerussa, escrit per Txell Giné Capdevila i il·lustrat per Carme M. Martín.

Nova edició del conte  Lo Parrot, el BandolerEl conte vol apropar el personatge als infants i a les famílies i posar en valor la figura de Jaume Banqué, més conegut com Lo Parrot de Mollerussa, qui fou, segons la llegenda popular, el propietari de l’hostal, l’alcalde de la ciutat i un cèlebre bandoler que, finalment, va ser empresonat i afusellat a Lleida al 1846.

A banda de la figura de Lo Parrot, el conte també explica la història, la cultura i el territori i ajuda a entendre una manera de fer i de ser de la gent de la Plana d’Urgell. Així mateix, aquest projecte s’emmarca en els actes de commemoració del 175è Aniversari de l’Ajusticiament de lo Parrot.

Aquesta segona edició compta amb una tirada de 200 exemplars que es podran trobar a la Llibreria Dalmases, a la Llibreria Sarri, a la papereria Grafitti, a la papereria Punt i Ratlla i al Casal Popular l’Arreu de Mollerussa, a l’Abacus Cooperativa de Golmés, al Quiosc de Juneda, i a Cal Eduardet de Linyola.

El públic força una segona edició del conte Lo Parrot, el Bandoler
comentaris