08.12.2021 |
Territoris.cat

Marc Solsona ha anunciat la intenció de potenciar la il·lustració amb accions concretes previstes de cara a la tardor

Lectura en veu alta amb Mirada de dona, en el Saló del Llibre Infantil i Juvenil
Lectura en veu alta amb Mirada de dona, en el Saló del Llibre Infantil i Juvenil
Marc Solsona ha anunciat la intenció de potenciar la il·lustració amb accions concretes previstes de cara a la tardor

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha clausurat aquest dilluns la setzena edició a Mollerussa, després de rebre la visita de 13.800 persones. El repunt de la demanda de visites per part del públic adolescent i el reclam professional de les exposicions d'il·lustració i el cartellisme que promociona el certamen han estat dos dels elements que han marcat la inflexió en aquesta nova edició del que ha estat L'Aparador de les Meravelles, amb més de 5.000 volums exposats de 16 editorials diferents.

La conjuntura política que ha marcat el cartell del saló, obra de l'il·lustrador Xavier Salomó, i la confecció del mural groc de benvinguda de la també il·lustradora Mercè Galí

Imatge de les activitats en el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de CatalunyaDues exposicions sobre il·lustració que acull enguany el certamen, l'han convertit en un reclam pel sector professional del món de la il·lustració, que ha acudit, sobretot en cap de setmana, a Mollerussa.

Les dades les ha donat a conèixer l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del Saló, Diana Solé.

Solsona ha anunciat la intenció de potenciar la il·lustració amb accions concretes previstes de cara a la tardor a través de la Biblioteca Comarcal, coorganitzadora del saló promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)

Pel que fa a l'increment de la demanda del públic adolescent, Solsona ha indicat que es pensarà la manera per, de cara a l'edició del pròxim any, afavorir aquest interès, tot i que el saló no pot acollir més de 3.200 visitants a través del centenar de visites guiades que s'han fet enguany i que són les mateixes que l'any passat, ja que els dies lectius han estat també els mateixos des del dia 11 en què es va obrir portes. 

L'interès creixent dels adolescents és fruit de la tasca feta no només des del Saló, que fa 16 anys que té seu a Mollerussa, sinó també a través del programa Municipi lector i les activitats que s'hi promouen

Diana Solé ha fet incís en el fet que l'avançament de les dates que han fet acabar el saló aprofitant la Diada de Sant Jordi ha afavorit que els escolars poguessin veure i tocar les novetats per poder-les incloure a la llista de desitjos per avui.

Clausura Saló del Llibre Infantil i Juvenil a MollerussaUna altra dada significativa que aporta el balanç és que dels 13.800 visitants totals, 8.000 són infants i joves, també han participat de les activitats  organitzades en cap de setmana i fora de l'horari escolar 4.700 persones, activitats per a les quals s'ha fet una aposta clara per les companyies de les terres de Lleida. També ha destacat l'increment de la participació en les dues trobades professionals que ha acollit el saló: la cinquena Trobada Pedagògica, que va reunir una setantena de professorat de primària i secundària interessat en trobar eines per potenciar la lectura, i la trobada de més de 70 bibliotecaris que van treballar accions de dinamització de petit format amb infants i joves.

D'altra banda, més de 300 lectors s'han inscrit per llegir al llarg d'aquest dillunsi en la setena Marató de Lectura en Veu Alta que té en la Mirada de dona, l'eix temàtic amb obres de Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal o Maria Aurèlia Capmany, entra altres. El tret de sortida l'ha donat el mateix alcalde i al llarg de tot el dia ininterrompudament hi han participat prop d'un miler de persones entre lectors i acompanyants.

Marc Solsona ha anunciat la intenció de potenciar la il·lustració amb accions concretes previstes de cara a la tardor
comentaris