02.04.2020 |
Territoris.cat

Cervera tindrà el primer Ball d’Espases de Catalunya

Un grup de joves vol recuperar aquest ball que va ser l’últim en desaparèixer al Principat arran de les prohibicions borbòniques després del 1714

El grup de cerverins i cerverines treballen des de fa dos anys en la recuperació de la històrica dansa
El grup de cerverins i cerverines treballen des de fa dos anys en la recuperació de la històrica dansa
Cervera tindrà el primer Ball d’Espases de Catalunya

Un grup de joves cerverins i cerverines treballen des de fa dos anys en la recuperació de l’històric Ball d’Espases de Cervera. Assessorats per Àngel Vallverdú, expert en danses festives, han realitzat un estudi de la reintroducció de la dansa basant-se en la documentació cerverina i catalana existent. 

Engegaran una campanya de micromecenatge per pagar les espases i els vestits

L’estudi ha descobert que el Ball d’Espases de Cervera, datat el 1411, és el més antic de Catalunya així com un dels més antics del món. A més a més, l’estudi exposa que el ball cerverí va ser l’últim en desaparèixer al Principat arran de les prohibicions borbòniques després de la Guerra de Successió (1701-1714). 

Volen fer la presentació al setembre per la Festa Major del Sant Crist

El projecte ara mateix està buscant finançament i per aquest motiu iniciaran una campanya de micromecenatge per sufragar el cost de les espases i dels vestits. Està previst que la presentació de la recuperació del Ball d’Espases de Cervera sigui per la Festa Major del Sant Crist al mes de setembre.

Comentarios