20.06.2018 |

El festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, ‘Lo Cercacurts’ no tindrà 11ena edició en 2017

Deu han estat les edicions que ‘Lo Cercacurts’ ha portat a terme les seves projeccions i activitats per Terres Lleidatanes; i més en concret, per la comarca de la Segarra. El festival va néixer el 2007 amb la premissa de voler acostar el cinema als pobles i difondre la cultura rural.

Imatge de l'espot i el cartell Lo Cercacurts 2016
Imatge de l'espot i el cartell Lo Cercacurts 2016
El festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, ‘Lo Cercacurts’ no tindrà 11ena edició en 2017

El varen iniciar un grupet de joves apassionats pel cinema i vinculats al municipi de Montornès de Segarra, que amb un esperit innovador, van engegar aquest projecte del no res en el que van rebre 27 curtmetratges en la primera edició, arribant als més de 600 curtmetratges rebuts en el seu 10è aniversari celebrat el 2016. ‘Lo Cercacurts’ seria el primer festival de cinema rural de les Terres Lleida.

 

Durant tots aquests anys el festival anava creixent difonent les seves projeccions per diferents espais amb un atractiu especial; però conservant la humilitat que el caracteritzava. Sempre amb l’esforç incansable dels quatre membres del grup que el tiraven endavant d’una manera totalment altruista moguts pel seu amor al territori i al 7è art. I donant uns premis força originals com eren un cap de setmana en una casa rural, lots de productes de la terra o rutes a cavall.

 

Arribats en aquest punt, els seus organitzadors s’han vist en la necessitat de fer un punt i a part en la continuïtat del festival. No és un adéu definitiu, sinó una aturada per a reflexionar sobre el present i el futur del certamen i el caire que si li podria donar de cara a futures edicions. Tot i això, es mantindran les sessions ‘Cafè Curt’ l’últim dimecres de juny al cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida; i a Cervera la segona setmana de juliol dins la Mostra de Cinema Etnogràfic. En ambdues sessions es projectaran una selecció dels finalistes i guanyadors de la passada edició.

 

Taula rodona amb la directora i presidenta del jurat Judith Colell i amb el director del festival Robert Garcia.

 

D’altra banda, la directora de cinema i presidenta del jurat Judith Colell, dóna tot el recolzament al festival i prepara conjuntament amb el director Robert Garcia, un projecte de realització de curtmetratges on els seguidors de ‘Lo Cercacurts’ i el públic en general podran aportar històries reals i/o llegendes relacionades amb el món rural; de qualsevol gènere siguin actuals o bé dels seus avantpassats. De les històries presentades se’n faria una selecció per a fer-ne cinc o sis curtmetratges de ficció rodats a la província de Lleida i amb la participació de directores i directors lleidatans; a banda de Colell i Garcia els quals es farien càrrec de dos dels films. La idea és mantenir viu ‘Lo Cercacurts’, incentivar la creativitat amb la participació ciutadana i promocionar el territori.

 

Robert Garcia, Marta Huguet, Vicenç Roig i David Sans són els actuals responsables de ‘Lo Cercacurts’ els quals volen agrair tot el suport rebut per part de les institucions, ajuntaments, amics, públic en general, cineastes, cinèfils, membres del jurat, col·laboradors, patrocinadors, familiars…. i un llarg etcètera que d’una forma u altra han recolzat aquest petit gran festival.

 

Imatge de l'equip de Lo Cercacurts en la seva 10ena edició al 2016.

 

Perquè el cinema, a part de bon entreteniment, sempre ens deixa alguna cosa en què meditar; ja que molts cops només en un parell de línies del guió d’un film, ens hem sentit identificats.

 

I com deia un dels grans mestres de la cinematografia, "Un bon vi és com una bona pel·lícula: dura un instant i et deixa a la boca un gust de glòria; és nou en cada glop i, com passa amb les pel·lícules, neix i reneix en cada tast".

 

Fent ús d’aquesta cita tan cèlebre d’en Federico Fellini, esperem i desitgem doncs que ‘Lo Cercacurts’ torni a néixer i renéixer oferint-nos el millor cinema.

 

Comentarios