05.08.2020 |
Territoris.cat

115 infants van poder gaudir del tast de la fruita a Golmés gràcies a la campaya Disfruita-la a l'estiu

Imatge de Disfruita-la a l'estiu a Golmés 2018
Imatge de Disfruita-la a l'estiu a Golmés 2018
115 infants van poder gaudir del tast de la fruita a Golmés gràcies a la campaya Disfruita-la a l'estiu

Aquest dimarts, 3 de juliol va tenir lloc a les piscines de Golmés el tret de sortida de la campanya Disfruita-la a l’estiu, impulsada per Unió de Pagesos i Diputació de Lleida. Hi van assistir 115 nens i nenes, provinents de dos Casals d’estiu diferents, en els quals es promou l’anglès. Aquest acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló; l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís; el coordinador territorial de la Unió de Pagesos de Lleida, Jaume Pedrós i el coordinador comarcal de l’Urgell d’Unió de Pagesos, Joan Borda, entre altres autoritats.

Aquesta campanya espera tenir l’assistència de prop d’uns 600 nens i nenes d'entre 3 i 14 anys de tota la demarcació. En aquesta edició, a més de la participació del municipi de Golmés, també acollirà la campanya Vallfogona de Balaguer (Noguera), Rosselló (Segrià), El Soleràs (Garrigues), Solsona (Solsonès), Anglesola (Urgell), Torà (Segarra) i Talarn (Pallars Jussà). Les sessions de la campanya inclouen un espectacle d’animació anomenat Disfruita-la xic, a càrrec del grup La Cremallera, que exposa de manera lúdica i divertida que la fruita formi part dels àpats diaris i d’un bon esmorzar, a la vegada que defineix  les propietats i els beneficis de la fruita.

Imatge de Disfruita-la a l'estiu a Golmés 2018 3Els infants que acudin a les degustacions i a l’espectacle, rebran una carmanyola en forma de poma Disfruita-la perquè l’utilitzin per guardar i transportar les peces de fruita durant l’estiu i el dia a dia. També rebran un díptic on s’explicarà l’ús de les carmanyoles i un seguit de consells per fomentar el consum de fruita entre els infants. D’aquesta manera s’espera implicar de forma més activa a les famílies en la responsabilitat de fomentar la fruita entre els infants.

Pedrós ha subratllat que com a capital de la fruita, continuaran lluitant i defensant la difusió i el consum de fruita dolça, com sempre han fet.

Aquest és el cinquè any que s’organitza Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. La campanya Disfruita-la va començar el 2005 i, des d’aleshores, hi ha participat cada any una mitjana de 5.000 infants de primària de tota Catalunya. L’objectiu principal de Disfruita-la a l’estiu és promoure el consum de fruita dolça entre nens i joves a través d’una metodologia pràctica que cerca restablir l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.

115 infants van poder gaudir del tast de la fruita a Golmés gràcies a la campaya Disfruita-la a l'estiu
comentaris