09.04.2020 |

Actes al Pla d'Urgell amb el lema "Fora la bandera espanyola"

Convocats per les JERC del Pla d'Urgell i l'ANC de Bellvís-Els Arcs, van tenir lloc aquest dimarts actes de protesta per la imposició de col·locar de la bandera Espanyola als ajuntaments i Consell Comarcals. 

Els vilatans amb el ulls tapats davant de edifici consistorial de Bellvís.
Els vilatans amb el ulls tapats davant de edifici consistorial de Bellvís.
Actes al Pla d'Urgell amb el lema "Fora la bandera espanyola"

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va quedar embolcallat per una senyera de 35 metres, i una gran estelada va onejar a la porta principal, com a mesura de protesta per la imposició de la bandera espanyola en els ens comarcals. Un acte que va tenir lloc aquest dimarts, convocat per les JERC del Pla d'Urgell, en el que hi van participar els membres de la JERC, Marta Vilalta, diputada al Parlament de Catalunya i el conseller comarcal Ruben Serrano.

En el decurs de la protesta es va llegir un manifest i es va penjar un cartell amb la frase Fora la bandera espanyola.

En el cas de Bellvís, la protesta la va convocat l'ANC Bellvís-Els Arcs, amb el mateix objectiu, en un acte que va reunir al voltant de 200 persones, amb els ulls tapats amb una bena, davant de l'ajuntament. L'acte va continuar amb la lectura del manifest que recordava, respecte per la bandera espanyola, però un símbol que no representa als vilatans de Bellvís.

Els participants en l'acte van penjar una estelada en el balco de l'edifici consistorial i van col·locar un cartell amb la inscripció per imperatiu legal, al peu de la bandera espanyola, es va cloure la protesta amb el cant del Segadors.

Comentarios