El Pla d'Urgell es bolca en la celebració el Carnestoltes

El Pla d'Urgell vol continuar fidel a les seves tradicions, i el carnestoltes ve essent una de les festes més representatives i participatives del calendari dels municipis.

Golmés va celebrar el carnaval amb una Gran Rua.
photo_camera Golmés va celebrar el carnaval amb una Gran Rua.

Aquest cap de setmana el Carnestoltes va tornar a ser protagonista en els municipis del Pla d'Urgell, festa, xerinola, disfresses, van omplir els carrers i places dels municipis, en un ambient que participatiu de petits i grans.

Fem un recull de les activitats del cap de setmana als municipis de la comarca, començant per Fondarella, que inaugurava la festa el divendres, preparant el mondongo, una de les activitats que en aquest poble continuen mantenint any rere any. Un cop preparats els àpats el dissabte es servirien en el tradicional dinar, acompanyat de xulla, i mongeta.

Per la tarda la cercavila va recórrer els carrers del municipi acompanyada de la colla de grallers i gegants de Bellvís, que van conduir la festa fins al ball de nit, en el que les disfresses i la música de Zadit van ser les protagonistes, i l'organització va obsequiar als participants amb un entrepà de llonganissa i botifarra.

Castellnou de Seana va convocar al veïnat al Local Social, ja amb la premissa d'anar disfressat, per tal que tothom participés en el concurs. Una vesprada amb música i animació que va anar a càrrec del grup Set de So, i per completar la festa un berenar organitzat pels membres de l'AMPA de l'escola l'Estel.

L'associació El Gavatxet, van ser els impulsors del Carnestoltes a Golmés, amb el suport de l'Ajuntament, que després del preàmbul del dissabte 9 de febrer amb la Xullada, van continuar la festa aquest dissabte amb la rua que va animar el grup Patatxon, fins arribar al pavelló Salvador Ezquerra on es va repartir coca i xocolata per a tothom.

I el gran espectacle va tenir lloc a la nit amb el concert que van protagonitzar els mollerussencs abalats amb una gran batucada, la música d'Hotel Cochambre i va finalitzar la festa el repertori del Dj. Zenix.

Pel que fa a Torregrossa, també aquest cap de setmana va celebrar la festa del Carnestoltes amb una gran participació popular, tant dissabte en el sopar que va tenir lloc a la Sala Recreativa Municipal, com el diumenge a la tarda, amb la Rua de Carnestoltes, que va recórrer diversos carrers del poble, amb l'acompanyament del grup de grallers local "El descordats" per acabar el trajece a la Sala Recreativa, on els nens que anaven disfressat se'ls va obsequiar amb coca, xocolata i un suquet. 

Comentaris
Més a Comarca