El servei comarcal de català del Pla d'Urgell edita el segon lèxic esportiu en català

Després de l'èxit de la primera edició del lèxic en català dedicat al  futbol, el servei de català del Pla d'Urgell i el Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida, han presentat aquest dimarts un nou treball sobre l'hoquei patins.

L'acte de presentació, amb els responsables del clubs d'hoquei i el president Francesc Fabregat.
photo_camera L'acte de presentació, amb els responsables del clubs d'hoquei i el president Francesc Fabregat.

Segons la responsable del servei comarcal de català del Pla d'Urgell Alba Pla, i després de l'èxit de la primera edició del lèxic català dedicat al futbol, els responsables dels clubs d'hoquei de la comarca, es van posar en contacte amb el Consell Comarcal per tal de demanar també una edició del lèxic corresponent a aquest esport.

Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu que els jugadors d’aquest esport utilitzin els mots catalans en lloc de les paraules en altres llengües a l’hora de practicar aquest esport. En un format molt visual, es recull el lèxic normalitzat en català per a anomenar les peces de protecció, de roba i les jugades habituals en aquest esport.

Juntament amb aquesta informació, s’ha dissenyat un seguit d’activitats perquè, de maner lúdica –amb fitxes per a diferents nivells -, els jugadors aprenguin aquests mots en català i els incorporin al seu lèxic des de ben petits. Aquestes activitats les faran arribar els monitors als jugadors dels equips.

El Consell Comarcal ha editat 2.000 exemplars que es distribuiran entre tècnics i jugadors dels clubs de Bell-lloc, Mollerussa i Vila-sana, que al mateix temps s'han compromès a fer-ne difusió a la resta de clubs de Catalunya amb els que competeixen al llarg de la temporada esportiva. Paral·lelament, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida posarà a disposició de tots els usuaris aquest material a través del web.

Aquests tríptics s’han editat després que el mateix Servei Comarcal de Català iniciés una campanya l’any 2007 per a incorporar el lèxic català en el futbol i des de llavors s’ha anat treballant amb els clubs.

Comentaris
Més a Comarca