16.09.2021 |
Territoris.cat

El Pla d'Urgell supera amb escreix les dades de participants a la Via Catalana

Tot i que Mollerussa i el Pla d'Urgell han aconseguit superar amb èxit la xifra d'inscrits i s'han pogut omplir els trams assignats, encara n'hi ha de disponibles al sud de Catalunya, a les terres de l'Ebre.

L'ANC recomana que s'apunti gent a les terres de l'Ebre on encara hi ha trams disponibles.
El Pla d'Urgell supera amb escreix les dades de participants a la Via Catalana

Com no podia ser d'una altra manera, la població del Pla d'Urgell s'està implicant fermament per tal de garantir que la cadena de la Via Catalana de l'onze de setembre, tanqui el recorregut establert. Més de 2.225 persones de la comarca s'han inscrit directament a l'ANC del Pla d'Urgell. Pel que fa a la capital del Pla, més de  712 persones, veïns i veïnes de Mollerussa es desplaçaran per al recorregut assignat al Pla d'Urgell de la Via Catalana. Així els trams assignats són el 138, 139, 140, 141 i part del 146, tots ells complets. 

Joan Talarn i David López, membres de l'ANC Pla d'Urgell han manifestat la seva satisfacció per les dades de participació ja que els 2.225 inscrits a la comarca superen amb escreix la dada que en principi s'havia d'assolir de 1.714 persones. També han afegit que "s'ha aconseguit que tots els pobles del Pla d'Urgell hi siguin representats, tant en participants com per part de membres de l'ANC".

Cal destacar també que a més a més, hi ha un important nombre de persones inscrites de la comarca, que ho han fet directament al web de la Via Catalana i que l'assemblea territorial no ha pogut comptabilitzar.   

L'èxit d'inscripcions ha anat acompanyat de l'èxit en la venda de les samarretes de la Via catalana, de les quals ja s'han exhaurit les existències a tot Catalunya. La voluntat de l'ANC és que divendres se'n pugui posar novament a la venda, encara que no hi ha garantia de què sigui així. 

Per al desplaçament hi haurà un total de 27 autocars del Pla d'Urgell, dels quals 8 corresponen als inscrits de Mollerussa. Totes les persones que hagin optat per desplaçar-se amb autocar es donaran cita a l'Ateneu Plana d'Urgell (Penya Blaugrana), al camí del Palau de Mollerussa des d'on es farà la sortida a les 11,15 h del matí.

En quan a les persones que es desplacin en cotxe particular, l'ANC recomana d'arribar a la zona que correspongui com més aviat millor, per tal d'evitar possibles retencions o col·lapsar el trànsit. Així, es fa la suggerència de què un cop arribats a destí, es faci turisme "patriòtic" i conèixer l'entorn. Un cop havent dinat, tothom s'haurà de situar en el tram concret que li pertoqui. L'organització també insta a què tots els participants haurien de ser a lloc a les 16,00 h

La cadena humana s'iniciarà amb el repic de campanes a la Seu Vella de Lleida i simultàniament, a tots els campanars del país, fent un crit simbòlic per tal que totes les mans s'enllacin a partir de les 17.14 fins a les 18.00.

Durant aquella estona es faran les fotografies i s'enregistrarà la Via en vídeo des de l'aire. També es faran actes simultanis als 86 municipis per on passa la cadena, que es podran seguir a través de la FM de les ràdios.

Manual d'instruccions per a la Via Catalana

El Pla d'Urgell supera amb escreix les dades de participants a la Via Catalana
comentaris