16.05.2021 |
Territoris.cat

Presentació d’un llibre i d’una xerrada sobre la Mancomunitat, divendres 5 de juny a Juneda

El Complex Cultural de Juneda acollirà aquest divendres 5 de juny a les 21.30 hores la presentació del llibre “L’obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida (1914-1923)”, de Quintí Casals, Xavier Pelegrí, Josep Rubió, Jordi Soldevila i Frederic Vilà.

josep rubió
L'escriptor del llibre i protagonista de la xerrada Josep Rubió.
Presentació d’un llibre i d’una xerrada sobre la Mancomunitat, divendres 5 de juny a Juneda

El Complex Cultural de Juneda acollirà aquest divendres 5 de juny a les 21.30 hores la presentació del llibre L’obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida (1914-1923), obra de Quintí Casals, Xavier Pelegrí, Josep Rubió, Jordi Soldevila i Frederic Vilà.

L’acte inclourà també una xerrada sobre La Mancomunitat de Catalunya: incidència i actuació de l’agricultura a la comarca de les Garrigues, a càrrec d’un dels seus coautors, Josep Rubió, que a més és membre del Centre d’Estudis de les Garrigues. La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Juneda.

L’obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida (1914-1923) ens acosta l’actuació de la Mancomunitat a les comarques lleidatanes. L’obra està dividida en set blocs. En els dos primers, analitza el període en el seu conjunt des de la vessant política, particularment el paper de la Diputació de Lleida. En els tres següents, s’estudia l’acció de la institució en camps com la modernització de les infraestructures de comunicacions i culturals; posteriorment, es tracta la política agrària i l’obra social. Finalment, també es tracta la substitució del vell Hospital de Santa Maria per un modern Hospital Provincial.

Presentació d’un llibre i d’una xerrada sobre la Mancomunitat, divendres 5 de juny a Juneda
comentaris