25.10.2020 |
Territoris.cat

Satisfacció pels resultats del projecte 'Apropa't' de l'Oficina Jove de les Garrigues

Les activitats, amb tallers de prevenció del bullying, de violència de gènere o sobre les xarxes socials, entre altres, han arribat aquest curs a 659 alumnes dels centres d'ESO de la comarca

Imatge d'un dels tallers realitzats enguany amb alumnes de secundària
Imatge d'un dels tallers realitzats enguany amb alumnes de secundària
Satisfacció pels resultats del projecte 'Apropa't' de l'Oficina Jove de les Garrigues

Les tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues i representants dels Centres Educatius de Secundària de la comarca s'han reunit aquest mes de juliol per avaluar el tercer any del projecte Apropa't, realitzant un positiu balanç del curs 2015-2016. Durant aquest període s'han treballat fins a 13 tallers de diferents temàtiques de prevenció com el bullying, la violència de gènere, les xarxes social, la sexualitat i l’afectivitat, així com altres amb temes de creixement personal com l’autoestima i autosuperació, imatge personal o comunicació i interlocució. En total s'han atès un total de 659 alumnes, segons fonts de l'Oficina Jove, organitzadora del projecte.Projecte Apropa't OJG_CC Garrigues 2 texte

Els responsables valoren positivament el projecte i coincideixen en la importància de seguir-lo impulsant en el pròxim curs lectiu per tal de continuar complementant i reforçant el treball que el professorat i tot l’equip educatiu fa des de les aules i, a la vegada, per donar a conèixer l’Oficina Jove a aquells alumnes que comencen l’etapa d’ESO. 

Els joves han augmentat la seva implicació amb les accions que es fan als pobles

Per altra banda, des de l’Oficina Jove de les Garrigues i dins del mateix projecte Apropa’t, també s’ha dut a terme, coordinadament amb el professorat de Cicles Formatius de l’INS Josep Vallverdú, un cicle de sessions de treball competencial amb la finalitat d’assessorar i orientar professionalment l’alumnat.

Des de l’inici del projecte Apropa’t, les tècniques de l’Oficina Jove de les Garrigues han apreciat un augment molt notable de participació i implicació dels joves a les accions que es desenvolupen als diversos municipis de la comarca, accions que es troben dins el Projecte Accions en Ruta. A més, també han augmentat les consultes ateses sobre orientació laboral dels joves que finalitzen la secundària.

Satisfacció pels resultats del projecte 'Apropa't' de l'Oficina Jove de les Garrigues
comentaris