La Setmana del Vi Català arrenca amb més d'un centenar d'activitats en terres catalanes

És una festa de tots, que agrupa activitats a tot el territori i per a diferents públics, organitzades per moltes persones i col·lectius amb l’objectiu de mostrar la riquesa i el potencial de Catalunya com a país de vinyes i de vins
Alba Balcell presenta la programació de la Setmana del Vi Català ©INCAVI
photo_camera Alba Balcells presenta la programació de la Setmana del Vi Català ©INCAVI

La Setmana del Vi Català ja té tota la programació a punt amb més d’un centenar d’activitats amb el vi com a protagonista. Una oportunitat magnífica per acostar-se al món del vi i descobrir la diversitat i la riquesa de la cultura de la vinya i el vi amb iniciatives que vinculen el vi i la vinya amb el turisme, la gastronomia o la música, entre d’altres i proposades per diferents agents vinculats amb el sector del vi, com cellers, botigues de vins, restaurants, Denominacions d’Origen, associacions, entre altres.

És una festa de tots, que agrupa activitats a tot el territori i per a diferents públics, organitzades per moltes persones i col·lectius amb l’objectiu de mostrar la riquesa i el potencial de Catalunya com a país de vinyes i de vins

Imatge d'arxiu del raïm en una finca de la DO Costers del Segre
Raïm en una finca de la DO Costers del Segre ©JosepAPérez

La directora de l'INCAVI, Alba Balcells destaca que la Setmana del Vi Català disposarà d'un espai per al públic professional: “de la mà de Prodeca, al Gastronomic Forum, hi haurà el Showroom del Vi Català, un taulell amb 32 cellers catalans que mostraran les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins”. La directora general també ha explicat que, a més d’aquest aparador, des de l’INCAVI s’ha posat en marxa l’Aula de la Setmana del Vi Català que enguany, a més de ponències, també inclourà tastos. Així doncs, l’escriptora Empar Moliner i el periodista Ramon Francàs obriran l’espai amb una gravació del programa Tast Vertical de Catalunya Ràdio, hi haurà una sessió de literatura i vi de la mà de la col·lecció Vibop que dirigeix Montse Serra, o es presentaran les dades clau de la presència de cellers catalans a les xarxes socials i es farà una radiografia dels influenciadors del vi amb Enoturista.cat. De tastos, es comptarà amb una classe magistral de la DO Cava conduït per Sílvia Cullell, un recorregut pels set paisatges de la DO Costers del Segre amb el sommelier Jordi Martínez o les varietats de la DO Pla de Bages de la mà del seu president, Joan Soler.

Enoturisme en les finques del celler Clos Pons
Enoturisme en les finques del celler Clos Pons ©JosepAPérez

Es presenta de nou el projecte Biodiversitat que posa en relleu la relació del paisatge botànic de les vinyes amb les aromes del vi desenvolupat pels cellers Vinyes Domènech (DO Montsant), Perelada (DO Empordà), LaFou (DO Terra Alta), La Gravera (DO Costers del Segre) i Can Feixes (DO Penedès), coordinat pel clúster vitivinícola INNOVI i amb l’INCAVI com a centre de recerca. 

Més de 100 activitats per a tots els públics

El programa de la Setmana del Vi Català està estructurat en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives. Totes elles es poden consultar per dia i per localització en el web Setmana del Vi Catalàla, des d’on es pot contactar amb l’organització i reservar l’assistència.

D’entre totes les activitats, destacar el Most Festival, el festival internacional de cinema del vi, que tindrà lloc a Vilafranca durant les dates de la Setmana, del 3 al 13 de novembre, amb projeccions de ficció i documentals amb el vi com a protagonista.

Setmana del Vi Costers del Segre
Setmana del Vi Costers del Segre

També la Setmana tindrà un vessant acadèmic amb el Congrés dels Enòlegs, divendres 11 de novembre, amb la biodiversitat i la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles com a tema clau.

I, entre d’altres, a destacar algunes de les activitats més locals com la Mostra de Vins de Malvasia de Sitges, diumenge 13 de novembre o el Tapantoni, que torna de nou amb una ruta pel barri de Sant Antoni de Barcelona que vincula la gastronomia i el vi català.

Pel que fa a la difusió i comunicació de la Setmana del Vi Català: el dia 5 de novembre el programa El Vermut de Llucià Ferrer es dedicarà a la Setmana del Vi Català i s’emetrà en directe des de Barcelona, es fa una campanya de publicitat a mitjans digitals i aquest cap de setmana passat, a Mercat de Mercats, s’ha presentat també la Setmana a tots els seus visitants.

Comentaris