Més d’un centenar de vins de vint-i-set cellers, candidats al primer Concurs de vins de la DO Costers del Segre

Els guanyadors es faran públics en un acte de lliurament de premis al Cafè del Teatre de l'Escorxador de Lleida el dijous dia 1 de desembre, l'acte comptarà amb actuació del grup de música "Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project"

Jurat del primer Concurs de Vins de Costers del Segre ©CostersdelSegre (2)
photo_camera Jurat del primer Concurs de Vins de Costers del Segre ©CostersdelSegre

Una vintena de sommeliers han participat aquest dilluns en el tast del primer Concurs de vins de la DO Costers del Segre, una deliberació que ha tingut lloc a l'aula taller de la Seu Vella. Els experts han deliberat sobre més d'un centenar de vins procedents de vint-i-set cellers de terres lleidatanes, que s'han inscrit en la convocatòria que ha impulsat el Consell Regulador de la DO amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.

Jurat del primer Concurs de Vins de Costers del Segre ©CostersdelSegre (3)
Jurat del primer Concurs de Vins de Costers del Segre ©CostersdelSegre

El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es distingirà el millor monovarietal de raïm Macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. La iniciativa també reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.

El director dels premis Vinari, Ramon Roset; ha destacat "l'alta participació d'aquesta primera convocatòria amb pràcticament mostres de tots els cellers Costers del Segre". Per la seva banda el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, va incidir que "els principals objectius de l'activitat són la promoció dels vins locals i l'incentiu qualitatiu".

Els guanyadors es faran públics en el decurs d'un que tindrà lloc al Cafè del Teatre de l'Escorxador dijous vinent, dia 1 de desembre, a partir de les 20.00 hores. En acabar l'entrega de premis, se servirà un petit refrigeri amb tast dels vins i es completarà amb el concert de la banda de jazz "Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project".

    

Comentaris