19.10.2021 |
Territoris.cat

El Palau d'Anglesola escenari de l'acte central a Lleida de la 25a edició del Mulla't

El municipi es va avançar en la celebració del Mulla't amb inflables
El municipi es va avançar en la celebració del Mulla't amb inflables
El Palau d'Anglesola escenari de l'acte central a Lleida de la 25a edició del Mulla't

El Palau d'Anglesola acollirà l'acte central de la demarcació de Lleida de la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple, que aquest any commemora el vint-i-cinquè aniversari, que se celebrarà el diumenge 8 de juliol a les Piscines Municipals del municipi del Pla d'Urgell.
 

El Mulla't és un salt multitudinari en què participen totes les persones que hi ha a la piscina. Enguany, el Mulla't compleix 25 anys, un període durant el qual ha complert amb l'objectiu de donar a conèixer l'esclerosi múltiple, una malaltia neurològica sense cura, i a aturar l'impacte de l'EM en la vida de les persones i les seves famílies 

L'aniversari d'aquest any omplirà Catalunya d'activitats paral·leles esportives, infantils, culturals, culinàries... perquè tothom es pugui mullar, i de les quals se'n pot trobar més informació a la web http://mullat.fem.es/.

Aquest dijous ha tingut lloc la presentació de la campanya, a la Diputació, en la que hi han participat el diputat Francesc Sabanés, l'alcaldessa del Palau d'Anglesola, Montserrat MesseguerMònica Nieves, neuropsicòloga i directora del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol, i representant de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Pel que fa a les xifres generals del Mulla't, cal dir que va començar l'any 1994 amb 67 piscines i l'últim any ja en van ser més de 600 i un miler de voluntaris. A Lleida, l'objectiu marcat és arribar a les 120 piscines. Tots els fons que es recapten es destinen a l'esclerosi múltiple infantil, perquè fins a un 10% dels casos es diagnostiquen en menors de 18 anys, tal com ha destacat Mònica Nieves.

L'Esclerosi Múltiple és una realitat molt desconeguda i encara que, la incidència sigui petita, és molt important donar-los suport per assegurar que poden seguir tenint una infància com els altres nens. Nieves ha afegit que en el salt a l'aigua conjunt que es fa a tot Catalunya hi participen més de 100.000 persones

El dissenyador Xavier Mariscal, que va ser l'autor del cartell de la primera edició, ha dissenyat també la imatge d'aquest any. A la imatge hi apareixen diferents personatges que representen, sempre de forma simpàtica, les persones que es mullen. A més, el grup infantil i juvenil Macedònia ha compost una cançó especial del Mulla't. Les piscines que vulguin tindran la cançó i podran preparar una coreografia per poder-la ballar el 8 de juliol.

El Palau d'Anglesola escenari de l'acte central a Lleida de la 25a edició del Mulla't
comentaris