16.05.2021 |
Territoris.cat

LES GARRIGUES SERÀ UNA DE LES 26 PERLES DEL MEDITERRANI

Slow Tourism, el concepte que revela el potencial turístic de les Terres de Lleida

Camps florits a la comarca de les Garrigues
Camps florits a la comarca de les Garrigues.
Slow Tourism, el concepte que revela el potencial turístic de les Terres de Lleida

Hi ha zones amb molt potencial turístic desconegut, propers a centres de turisme massificat que absorveixen la major part dels visitants. És el cas, per exemple, de molts indrets de Ponent, amb gran quantitat de patrimoni natural, gastronòmic i cultural i que ofereixen experiències locals úniques. Ara, la Diputació de Lleida, a través de la comarca de les Garrigues, ha participant al projecte europeu Med Pearls per potenciar el concepte de Slow Tourism. 

Aquest dimarts, el Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona ha acollit la primera conferència internacional sobre aquest concepte de turisme, The mediterranean as an innovative, integran and unique destination for slow tourism. En aquest encontre, s'ha exposat el cas de les Terres de Lleida i s'ha posat damunt la taula l'experiència de la Diputació en la valorització del patirmoni natural i cultural d'aquesta zona mitjançant projectes finançats amb fons europeus, com és el cas de Ponent Actiu, Paisatges de Ponent, Camí de Sant Jaume i Camins Tradicionals del Pirineu. Aquest tema s'ha tractat en la taula rodona Establint sinergies amb experiències locals, en què ha participat el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.

Med Pearls02

Les Garrigues, una de les 26 perles del Mediterrani

El projecte Med Pearls està liderat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Departament d'Empresa i Coneixement. La proposta liderada per l’ACT ha estat un dels únics quatre projectes seleccionats entre les 67 propostes rebudes sota l’eix del turisme sostenible.

El projecte Med Pearls estableix que les experiències s’hauran de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però amb molt de potencial. Sota aquests criteris, l’ACT ha escollit les zones de l’Anoia (en col·laboració amb la Diputació de Barcelona), les Garrigues (en col·laboració amb la Diputació de Lleida) i la Ribera d’Ebre (en col·laboració amb el Patronat de Turisme de Terres de l’Ebre), per impulsar les tres experiències catalanes que formaran part del projecte.

El projecte Med Pearls forma part de la convocatòria ENI CBC MEDITERRANEAN-SEA BASIN PROGRAMME de la Comissió Europea, i té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques –les 26 perles del Mediterrani que donen nom al projecte– en 13 àrees pilot dels països que hi participen. Aquestes experiències tindran com a finalitat posicionar internacionalment la Mediterrània com a destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism, a partir de la cooperació publicoprivada.

Les empreses catalanes que formin part d’aquesta prova pilot rebran formació en creació de producte turístic; podran realitzar viatges de benchmarking; rebran assessorament tecnològic; participaran en fires de promoció turística; i formaran part d’un programa que els aproximarà a tercers mercats com els Països Nòrdics, Estats Units i Canadà, Rússia i Àsia

Els socis europeus de l’ACT són The Confederation of  Egyptian European Business Associations (Egipte), The Federation of Egyptian Chambers of Commerce – Alexandria Chamber (Egipte), The Municipality of Thessaloniki (Grècia), Discovery Travel & Tourism LLC (Jordània), APS Mediterranean Pearls (Itàlia), The Palestine information & Communications Technology Incubator (Palestina), i The Palestine Wildlife Society (Palestina).

Slow Tourism, el concepte que revela el potencial turístic de les Terres de Lleida
comentaris