20.07.2018 |
Territoris.cat

Marc Ribas i Joel Castanyé posen en valor la xocolata a la pedra i el torró d’Agramunt

Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
Marc Ribas i Joel Castanyé posen en valor la xocolata a la pedra i el torró d’Agramunt

Amb la clara voluntat de desestacionar el consum del torró i la xocolata a la pedra l'organització de la Fira d'Agramunt incorporen a la mostra expositiva un seguit de ponències amb la participació de professionals de la gastronomia. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor aquests productes incorporant-los en les propostes dels restauradors de proximitat.

visita a les instal3lacions de Xocolates Jolonch d'agramuntA les portes de tres dècades, la mostra agramuntina, comptarà amb la presència dels estrelles Michelin Marc Ribas i el lleidatà Joel Castanyé, entre altres destacats creatius de la gastronomia i els dolços, del nivell de Lluís Costa, David Gil, Pol Contreras, Pep Nogué, Joan Baixas, Betina Mon-tagne o Laura Martín. Tots ells participaran en les ponències que dirigiran Pep Palau i Pep Nogué.

Aquesta aposta per la divulgació dels productes agramuntins i la seva desestacionalitat també passa per l'impuls de la ruta gastronòmica en la qual participaran tretze restaurants de la demarcació de Lleida, que incorporen en la seva carta els plats amb base de torró i xocolata a la pedra, durant el mes d'octubre. En aquest sentit, el xef Joel Castanyé, que va participar en la presentació de l'edició d'enguany de la fira, va explicar que en el restaurant La Boscana s'oferirà unes postres de base de cremós de torró i base de xocolata, que es prepararà amb una impressora 3D.

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, va explicar que els productors del municipi han aconseguit situar el torró i la xocolata a la pedra en les llistes dels articles gastronòmics d'excel·lència a Catalunya

Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'AgramuntLa Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebrarà els dies 7 i 8 d'octubre inclourà altres novetats, com les aules per als infants, que substituiran les tradicionals activitats de lleure per altres relacionades a l'elaboració del torró i la xocolata. Segons Solé, es tracta que els joves pugui conèixer l'entorn d'aquest sector per tal que pugui servir com a futura orientació professional.

Presentació de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'AgramuntCom en anteriors edicions la Fira comptarà amb el pavelló dolç –dedicat als torronaires–, les Aules del Gust es duran a terme les demostracions, La carpa de la Cuita, el pavelló Agroalimentari amb els productes del territori, el pavelló multisectorial, així com els espais Cuinetes, tot distribuït en una superfície de 14.000 metres quadrats, que espera rebre al voltant de 80.000 visitants.

Comentarios