Activitats en el Dia Mundial dels ocells als Aiguamolls de Rufea

Els Aiguamolls de Rufea, un espai humit recuperat per l'Ajuntament de Lleida en què últimament s'han introduït diverses millores, com ara un observatori elevat, una torre de biodiversitat o una bassa temporal per amfibis
Els experts en anellament d'ocells en el taller als Aiguamolls de Rufea
photo_camera Els experts en anellament d'ocells en el taller als Aiguamolls de Rufea

Un taller d'anellament científic d'ocells ha estat l'activitat que la Regidoria de Transició Ecològic de la Paeria de Lleida ha organitzat en el Dia Mundial dels Ocells que ha tingut lloc en els Aiguamolls de Rufea. Una convocatòria per a un grup reduït de vint-i-cinc persones que s'han distribuït en petits grups per poder gaudir de l'activitat. 

Aquesta és una eco-activitat fixa del programa d'eco-descobertes de l'Ajuntament de Lleida, que es fa coincidir amb aquesta efemèride cada primer cap de setmana d'octubre, per acostar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l'interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que els afecten.

Participants en el taller  d'anellament d'ocells en els Aiguamolls de RufeaDurant el matí, els assistents han pogut veure de prop rossinyols bords, mosquiters comuns i mosquiters de passa, blauets, merles, pit-rojos, algun gratapalles... i fins i tot s'han capturat 2 gallinetes d'aigua, espècie bastant difícil de capturar amb aquesta tècnica.

L'anellament científic d'ocells té com a finalitat estudiar els hàbits i les poblacions dels ocells, i utilitza xarxes de captura per a agafar i poder anellar les diferents espècies, que després es retornen al medi

Tot això ha tingut lloc als Aiguamolls de Rufea, un espai humit recuperat per l'Ajuntament de Lleida en què últimament s'han introduït diverses millores, com ara un observatori elevat, una torre de biodiversitat o una bassa temporal per amfibis.

Aquesta activitat, així com les millores de l'espai, s'emmarquen dintre del projecte Turisme Transfronterer Sostenible (TTFS ) en el qual participa l'Ajuntament de Lleida, i que pretén apropar les zones humides al públic, potenciant un turisme naturalista i respectuós amb el medi".

Comentaris