18.05.2021 |
Territoris.cat

Quatre obradors de cervesa artesana de Lleida impulsen una iniciativa pionera a Catalunya

Els visitants rebran un díptic, que els cervesers aniran segellant a mesura que els reben, i un cop complementat amb els quatre segells, obtindran una gerra de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida.

Quatre obradors de cervesa artesana de Lleida impulsen una iniciativa pionera a Catalunya

La Ruta de la Cervesa de Lleida es presenta a l'IEIAmb la voluntat de donar a conèixer la qualitat de la cervesa artesana i l'entorn en el qual es troben els obradors, quatre productors lleidatans han impulsat la primera Ruta de la cervesa artesana. Els autors d'aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, han estat els propietaris de la cerveseria Matoll de Belianes, Cerveses Ponent de Seró, La Vella Caravana de Menàrguens i Cervesa Casa Dalmases de Cervera.

Les quatre cerveseries obren les portes als visitants en el marc de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida perquè coneguin els seus productes, com es fan, amb quines matèries primeres i quins projectes hi ha darrere de cada ampolla, amb propostes de tastos i maridatges perquè l’activitat sigui tota una experiència.

Els obradors oferiran la visita guiada tots els dissabtes de 12 a 2 de la tarda i també en visites concertades. Els visitants disposaran d’un díptic que els cervesers aniran segellant a mesura que els reben. En completar la ruta (i obtenir els quatre segells), el visitant rebrà una gerra de la Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida.

El cerveser Jordi Segarra ha explicat que aquesta ruta mostra els trets distintius i que alhora uneixen els quatre obradors. Tots tenen en comú l’estima pel producte artesanal i l’objectiu d’impulsar la cultura cervesera i la promoció del territori des de la seva cerveseria. Segarra ha afegit que cadascuna de les visites té un atractiu especial, ja que, a més a més de mostrar la feina d’artesà, la transformació del cereal, el vincle amb l’entorn de cada obrador i amb tota l’oferta turística del territori, els cervesers imprimeixen el seu segell en la visita i en el producte que elaboren.

La Ruta de la Cervesa Artesana de Lleida ha comptat amb el suport del projecte Gustum, de desenvolupament rural i suport als productes locals, que n’ha fet l’acompanyament, l’assessorament i ha col·laborat en l’edició dels díptics informatius.

Quatre obradors de cervesa artesana de Lleida impulsen una iniciativa pionera a Catalunya
comentaris