30.03.2020 |
Territoris.cat

Van Morrison no va defraudar als incondicionals seguidors del Primavera Sound

Metronomy Primavera Sound - Eric Pamies
Metronomy Primavera Sound - Eric Pamies
Van Morrison no va defraudar als incondicionals seguidors del Primavera Sound

Van Morrison, el lleó de Belfast, va arrencar la darrera jornada del Primavera Sound amb un concert magistral, on hi van sonar des dels clàssics més coneguts del cançoner popular de l'autor fins als nous temes enregistrats en el seu darrer treball Keep Me Singing

Prèviament a ell, i al mateix escenari Heineken, el públic va poder descobrir a una de les perles d'aquest festival, els Songhoy Blues, un grup que va arribar a Bamako fugint de la persecució jihadista de la seva natal Mali.

La música com a via d'escapatòria, com a bàlsam recomfortant per la duresa de l'exili, els ha obert un camí sense retorn cap a l'olimp de la música africana. El seu soul, els seus riffs, el seu funk no van deixar indiferent a ningú

La banda birtànica Metronomy, fidel a divertir-se en tots els festivals de música no van fallar a la cita amb la gent que es congregava a l'escenari Mango. El seu estil, entre el pop i l'electrònica, va enganxar amb el públic, que ballava a ritme de disco quan tot just començava la nit. El seu gran hit The Look va rematar el concert.

Van Morrison Primavera Sound - Eric PamiesL'escenari Ray-Ban va presenciar un dels concerts més emotius del festival. Seu Jorge, cantant i actor brasiler, va homenatjar el desaparegut David Bowie. Ho va fer a través de la reinterpretació en portuguès dels clàssics del geni anglès, un experiment que ja s'havia pogut escoltar en la película de Wes Anderson The Life Aquatic.  L'espai va quedar-se petit, el músic va saber connectar perfectament amb la gent que volia saber d'ell i de Bowie. Acompanyat de la guitarra i de la seva veu, perfectament modelada, va cantar i fer cantar. El moment màgic del concert (i de la nit) va ser quan el públic, entregat, va corejar Starman, seguint el compàs de Seu Jorge a la guitarra.

Arcade Fire van començar amb energia, Wake Up aixecava a tot el públic expectant a l'escenari Mango. Els canadencs van repetir cita 2 dies després. Aquesta vegada, però, el concert no era sorpresa, estava programat com un dels cap de cartell del festival. Himne rere himne van crear prou energia com per combatre el vent que feia, convidat que volia fer la guitza a una nit memorable. Per sort, Arcade Fire van oferir un repertori tan brillant com sempre, que incloia cançons  del seu pròxim disc Everything Now, coproduït pels genis de la música contemporània Daft Punk.

Songhoy Blues Primavera Primavera Sound - Sergio AlbertLa matinada avançava amb un nou Unexpected Primavera. Aquesta vegada van ser el trio femení de Los Ángeles, HAIM. Aquest grup presentava en primícia el seu nou treball Something to Tell You, un disc del que tan sols s'han presentat dues cançons i totes dues, dos èxits que ja acaparen els primers llocs dels singles més escoltats del pop rock d'aquest any. Les germanes HAIM van fer valer el seu pes musical en la darrera i enorme sorpresa que presentava el festival.

La jornada va tancar-se ballant sense parar al ritme de l'electrònica funk de !!! (Chk Chk Chk) i amb la màgia del DJ més mític de tot el festival, DJ Coco, qui va acomiadar, com sempre i amb una gran festa, la millor cita músical de l'any.

Comentarios