13.08.2020 |

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell aprova els comptes amb el rebuig d’ERC

Ple del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Ple del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
El Consell Comarcal del Pla d’Urgell aprova els comptes amb el rebuig d’ERC

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va aprovar aquest dilluns el pressupost per al 2020, que s'eleva a 10.900.472 eros. Els comptes preveuen una partida de 3,4 milions d'euros per al capítol de personal, una xifra que segons el president de l'ens comarcal, Rafel Panadés s'ha reduït en 164.000 euros. L'ens té la voluntat de consolidar els serveis mancomunats, tant en l'àmbit d'atenció a les persones, com d'assistència tècnica als ajuntaments, segons Panadés.

Ple Consell Comarcal del Pla d'UrgellEl pressupost s'ha aprovat amb els vots del grup de JxCA, els consellers d'ERC han votat en contra. Els republicans consideren que la proposta de la relació de llocs de treball s'ha presentat sense especificacions, i algunes de les retribucions no estan prou justificades. El portaveu d'ERC Carles Palau, explica que no tenen suficient informació, però creuen que s'han fet decrets d'increment de salaris, simplement argumentats per més atribucions laborals, una pràctica que els republicans no consideren correcta, per la qual cosa no podien donar suport als comptes sense disposar de més dades.

Panadés ha manifestat que l'ens està duent a terme una catalogació dels llocs de treball, que ja havia iniciat l'anterior equip de Govern, i que la proposta feta aquest dilluns no era definitiva

El president ha explicat que el fet de poder aprovar el pressupost nou a finals d'any és un fet important perquè no cal prorrogar i es donen serveis eficients des del primer dia. Panades assegurava que des del Consell hem de ser un catalitzador de dinàmiques, serveis i iniciatives que afavoreixin una comarca d'oportunitats des del compromís social i la coordinació municipal.

Ple Consell ComarcalPel que fa a les inversions, el president de l'ens ha explicat que s'està pendent de l'aprovació de les actuacions incloses en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya de l'any 2020. De fet, Panadés també ha anunciat que el projecte que s'hi ha presentat per convertir la seu del Consell en un edifici més sostenible s'inclourà al pressupost del 2021. L'actuació contempla la instal·lació de plaques solars al terrat i la substitució de totes les llums per leds de baix consum.

ERC va presentar una moció, que es va tramitar amb caràcter d'urgència- que reclama, a raó de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, la nul·litat de la sentència i la llibertat immediata d'Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell aprova els comptes amb el rebuig d’ERC
comentaris