21.08.2019 |
Territoris.cat

El projecte 'Vestim Segarra' presenta la primera col·lecció al Castell de les Sitges

En el Castell de les Sitges de Torrefeta i Florejacs es va desplegar la catifa vermella per les seves estances, per tal de ser escenari de la desfilada, que obriria novament el complex arquitectònic al públic

Desfilada Vestim segarra al Castell de les Sitges
Desfilada Vestim segarra al Castell de les Sitges
El projecte 'Vestim Segarra' presenta la primera col·lecció al Castell de les Sitges

El projecte Vestim Segarra, impulsat per un col·lectiu de dissenyadores residents a la comarca, va tenir aquest dissabte la posada de llarg amb la presentació de la seva primera col·lecció. I els organitzadors no podien haver triat millor indret per l'esdeveniment que el Castell de les Sitges de Torrefeta i Florejacs, una joia arquitectònica que a partir d'aquest acte s'obrirà novament al públic, segons va anunciar el responsable de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra Vicenç Roig.

Desfilada Vestim segarra al Castell de les SitgesAl voltant de dues-centes persones es van acomodar en les diverses estances del Castell per on van desfilar les models que lluïen les propostes de les cinc dissenyadores segarrenques per aquesta primavera i estiu. Una iniciativa que comptava amb el suport de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal.

La dissenyadora Gemma Oriol va presentar una col·lecció de tons blancs i blavosos amb patrons pensats per abastir el màxim de talles possibles, a través de llaçades, cinturons o botons. Marta Huerta, va mostrar una col·lecció de pantalons primaverals, de teixits orgànics i còmodes. Mireia Rius, va fer una col·lecció Desfilada Vestim segarra al Castell de les Sitges 1pensada per una dona moderna, atrevida i actual, amb peces molt cuidades i carregades de detalls. Marina Codina va mostrar una col·lecció elegant i femenina, amb peces pensades tant pel dia a dia com per ocasions especials. I Sindy Bloom va presentar uns vestits inspirats en els balls dels anys 30 i 40, el swing i el Rock & Roll.

Amb aquesta iniciativa l'ens comarcal pretenia d'una banda divulgar la riquesa del patrimoni arquitectònic, i per altra donar a conèixer el potencial creatiu de les dissenyadores, que representen un sector productiu de proximitat al que s'hi afegeixen altres de l'àmbit del turisme, l'artesania o la gastronomia. Per aquest motiu, un cop finalitzada la desfilada, el públic va poder gaudir d'un tast de productes gastronòmics, vins i cervesa elaborats a la Segarra.

Comentarios