Imprimir

Les Borges inicia un procés participatiu per escollir una nova bandera

territoris.cat | 25 de octubre de 2018

Una de les tres propostes per la nova bandera de les Borges Blanques
Una de les tres propostes per la nova bandera de les Borges Blanques

Les Borges Blanques renova la seva bandera. És per això que el proper dilluns 29 d'octubre, l'ajuntament iniciarà un procés participatiu per escollir entre tots els ciutadans quina ha de ser la nova bandera que representi millor la ciutat. El canvi d'ensenya es farà després que, amb l'aprovació del ple d'octubre de 2017, s'adoptés un nou escut ja que l'actual no complia amb la legislació vigent ni la normativa heràldica.

Els elements de l'escut s'han de fonamentar en fets històrics i geogràfics, en característiques pròpies de la corporació o el seu propi nom, segons la Llei municipal i del règim local de Catalunya. En qualsevol cas, però, s'han de respectar les normes de l'heràldica.

Amb la implantació d'un nou escut es van corregir algunes anomalies, com la presència d'una vaca en lloc d'un bou o la corona superior, que no es correspondrien amb la història del municipi, i que ara també es corregiran amb l'adopció d'una nova bandera

Tres propostes

A partir de dilluns 29 d’octubre i fins al 18 de novembre, els ciutadans empadronats a les Borges que tinguin més de 16 anys podran escollir entre tres propostes de bandera. Només podran votar una única opció i les votacions les podran efectuar a través d’un formulari imprès, mitjançant els tòtems instal·lats a l'Ajuntament i a la Biblioteca Comarcal de les Borges Blanques o bé digitalment. La proposta més votada serà presentada i votada en el ple de novembre i, posteriorment s’enviarà al Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat perquè la pugui oficialitzar.

Xerrada informativa a la Sala Maria Lois

Les tres opcions per la nova bandera es presentaran aquest dijous 25 d’octubre a les 21 hores en la conferència a càrrec del Doctor en dret administratiu de la Universitat de Barcelona, Vicenç Aguado, que ha organitzat l’Ajuntament de les Borges a la Sala Maria Lois de la Biblioteca municipal.

PropostaBandera1PropostaBandera2PropostaBandera3

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/garrigues/borges-inicia-proces-participatiu-per-escollir-nova-bandera-ciutat/20181025104113052649.html


© 2019 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]