25.09.2020 |
Territoris.cat

La Fira de l'Oli de Maials espera 10.000 visitants aquest cap de setmana en la seva vintena edició

Moment de la presentació del certamen, aquest dijous a la Diputació de Lleida
Moment de la presentació del certamen, aquest dijous a la Diputació de Lleida
La Fira de l'Oli de Maials espera 10.000 visitants aquest cap de setmana en la seva vintena edició

La Fira de l’Oli Verd de Maials celebrarà aquest cap de setmana la seva vintena edició. Tallers, activitats, jornades tècniques, visites i xerrades complementaran un certamen que compta enguany amb gairebé un centenar d’expositors i que els organitzadors esperen que rebi uns 10.000 visitants.  

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació, acte que ha comptat amb la participació del vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre; David Masot, alcalde de Maials; i Josep Segura, president de la  Cooperativa del Camp Foment Maialenc de Maials. 

El certamen compta enguany amb un centenar d'expositors així com amb un ampli programa d'activitats paral·leles com tallers o xerrades

En la seva intervenció, Jordi Latorre ha expressat la satisfacció pel fet que s’hagi arribat a la 20a edició, un fet que suposa que “ja hi ha una llarga trajectòria al darrere i que també hi ha una demanda”, motiu pel qual ha felicitat “tant l’Ajuntament com la Cooperativa per fer possible un esdeveniment que, com sempre, serà un èxit”. 

La fira és considerada com una de les més importants del sector i del territori. “La primera en el temps que se celebra sobre aquest element”, ha dit Masot, amb un creixement constant entorn d’un producte que vol ser la carta de presentació de la zona. Inicialment l’havia d’inaugurar el conseller de Cultura, Lluís Puig, tot i que, en trobar-se a Brussel·les, el seu lloc l’ocuparà Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i diputat al Parlament. 

La previsió és que es venguin entre 12.000 i 15.000 litres d’oli d’una collita que s’ha avançat molt però que ha donat un producte de molta qualitat, segons ha explicat Josep Segura, que ha recordat que la Cooperativa celebra enguany el seu centenari i que un dels tallers es dedicarà a donar a conèixer els diferents tipus d’olis d’oliva i les seves qualitats.  

Els organitzadors preveuen que es venguin entre 12.000 i 15.000 litres d'oli

Entre les activitats cal destacar el tradicional esmorzar a la Cooperativa amb què s’obriran les dues jornades de fira, així com la presentació de la 9a edició dels Camins d’Or Líquid, un projecte impulsat des del Consell Comarcal del Segrià i que té com a objectiu donar a conèixer els pobles de l’anomenat Segrià sec i, amb aquest, el seu element més característic, les olives arbequines i l’or líquid que se n’extreu en forma d’oli.  

També es podran visitar els llocs més emblemàtics de Maials, com ara el nucli històric, la Cooperativa, la Vilaclosa, el museu de Cal Cabalesila i l’exposició de joguines, a càrrec de Mercè Prats. També es farà l’acte d’investidura de l’Amic de l’Oli 2017, en la persona de Pili Pardell, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, per la seva trajectòria en el món de l’oli. 

La Fira de l'Oli de Maials espera 10.000 visitants aquest cap de setmana en la seva vintena edició
comentaris