Imprimir

Detenen a Lleida membres d'una organització dedicada al tràfic il·legal d'immigrants

territoris.cat | 13 de de juny de 2016

Imatge d''un agent de la Policia Nacional
Imatge d''un agent de la Policia Nacional

Els detinguts, en total 20 persones, són també de Madrid, Guadalajara, Àvila i Zamora

Agents de la Policia Nacional han detingut una vintena de membres d'una organització, entre elles el seu màxim responsable, que es dedicaven al tràfic il·legal d'immigrants dominicans amb destí a l'Estat espanyol. El dispositiu es va portar a terme de forma coordinada a les províncies de Lleida, Madrid, Guadalajara, Àvila i Zamora, practicant-se un total de set registres, segons un comunicat del cos policial.

Els viatgers realitzaven un primer pagament per obtenir un passaport i un bitllet d'avió per viatjar a Istanbul, on havien de fer un altre ingrés per obtenir plaça en una llanxa neumàtica que els portaria fins a alguna illa grega. La xarxa disposava d'un entramat de pisos francs a Grècia per allotjar als estrangers mentre obtenien la documentació necessària per a viatjar a l'Estat espanyol. Els arrestats també es dedicaven al cultiu de marihuana en naus industrials o a l'aire lliure camuflats com a falses explotacions ramaderes.

El modus operandi utilitzat per l'organització consistia en la compra de documents espanyols -DNI i passaports- a ciutadans d'origen dominicà que resideixen a l'Estat espanyol i han obtingut la nacionalitat espanyola. Posteriorment els remetien al seu país natal a través de persones que es feien anar com a "correu" o per mitjà de paqueteria postal. Aquests documents eren rebuts per un integrant de la xarxa a la República Dominicana, on els estampaven de forma irregular un segell d'entrada en el país, amb la finalitat de donar veracitat al posterior viatge de tornada a l'Estat espanyol de terceres persones. Finalment, les documentacions eren assignades a persones amb característiques físiques similars a les fotografies dels seus titulars.

 
   
Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/detenen-lleida-membres-d-organitzacio-dedicada-trafic-ilegal-d-immigrants/20160613163028034268.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]