Imprimir

El Grup Sardanista Balàfia celebra els vint-i-cinc anys dels cursos de sardanes

territoris.cat/Joaquim Fabrés | 06 de de juny de 2018

Imatge de les edicions anteriors de la ballada
Imatge de les edicions anteriors de la ballada

El dissabte 9 de juny a partir de 2/4 de 8 del vespre, la plaça del Centre Cívic de Balàfia s’omplirà de sardanistes per commemorar els vint-i-cinc anys dels cursos de sardanes que de forma ininterrompuda s’han celebrat de setembre a juny al llarg de tots aquests anys.

Una data molt especial pel grup sardanista que ho vol festejar amb l’estrena de la sardana Balàfia, 25 anys de records del compositor Martí de Joan 

L’estrena d’una sardana, en el transcurs de la festa de cloenda dels cursos de sardanes, s’ha convertit en una tradició esperada per part dels sardanistes. La primera estrena va tenir lloc el 2004 amb la sardana Balàfia  també de Martí de Joan, el qual va repetir amb la composició Lleida Sardanista 2011 que li va valer el Premi popular de la Sardana de l’any d’aquella edició.

L’organització ha preparat també moltes sorpreses per a gaudi de tots els assistents

La cobla Contemporània continuarà, un any més, essent la responsable de la part musical i interpretarà un programa de nou sardanes. Destaquem Festeig  de Ricard Viladesau, composició escollida per aquest any per tal de commemorar el dia universal de la sardana, el qual se celebra de manera oficial el diumenge 17 de juny però què les agrupacions i entitats adapten al seu calendari sardanista.

Els actes de celebració van començar el dimarts 29 de juny amb la inauguració de l’exposició fotogràfica que es pot visitar en el vestíbul del Centre Cívic de Balàfia fins al dissabte 9 de juny. L’exposició és un recorregut gràfic per la història del grup sardanista des dels seus inicis l’any 1993 fins a l’actualitat.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/tres-i-fora/grup-sardanista-balafia-celebra-els-vint-i-cinc-anys-dels-cursos-sardanes/20180606083404049140.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]