21.10.2019 |

Les Borges començarà la urbanització del carrer la Bassa a mitjans de setembre

Acord entre comerciants, veïns i Ajuntament per afectuar les obres apartir del dia 16, "per no perjudicar la campanya estiuenca de vendes"

Els treballs duraran aproximadament un mes.
Els treballs duraran aproximadament un mes.
Les Borges començarà la urbanització del carrer la Bassa a mitjans de setembre

Les millores, que segons el consistori són “molt necessàries” degut al mal estat en què es troba el carrer, consistiran en la col·locació d’un nou empedrat i la construcció de noves voreres. D’altra banda el dilluns va començar la segona fase d’urbanització de la N-240, uns treballs que obliguen a desviar el trànsit pel voltant del Terrall i que, una vegada finalitzin, proporcionaran un enllaç directe per als vianants entre el carrer la Bassa i el Parc del Terrall.

Malgrat que la voluntat del consistori era efectuar les obres de l’antiga N-240 i del carrer la Bassa de manera conjunta per tal de minimitzar les molèsties als borgencs, finalment aquestes últimes es duran a terme passat l’estiu degut al consens al que han arribat Ajuntament, veïns i comerciants. D’aquesta manera els treballs, que previsiblement duraran un mes i mig, no interferiran en el desenvolupament de la campanya estiuenca de vendes, “un reclam dels comerciants que cal que tinguem en compte donades les dificultats econòmiques actuals”, apunta l’alcalde Enric Mir. No obstant, passada la primera quinzena de setembre s’iniciaran els treballs perquè segons el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, “el carrer està realment molt malmès. Aquestes millores tant necessàries, que a més ajudaran a embellir l’àrea comercial de la ciutat, seran el colofó a les obres que s’hauran dut a terme en aquesta zona tan cèntrica de la ciutat i que engloba el mateix carrer la Bassa i el pas cap al Terrall des d’aquest tram de la N-240”.

En aquest sentit i des del passat dilluns tenen lloc les obres de la segona fase de reforma de la carretera N-240, una actuació que comença a la zona de davant del Passeig del Terrall. Aquestes obres, que tenen un cost de 326.628,70 euros més IVA i estan finançades pel Ministerio de Fomento, consistiran en canviar el col·lector de sanejament, molt deteriorat, en la millora del paviment i de les voreres i en la reparació dels trams malmesos de clavegueram. També s’instal·larà un nou enllumenat, es col·locarà nou mobiliari urbà i es plantaran més arbres, a més de mantenir-se les places d’aparcament. La millora principal però consisteix en la creació d’un pas de vianants elevat que enllaçarà el final del carrer la Bassa amb el Terrall, de manera que serà un accés directe per als ciutadans i farà que els vehicles hagin de reduir la velocitat, per la qual cosa es guanyarà en seguretat. Aquestes obres també han comportat canvis en la circulació, ja que l’accés a la plaça Constitució s’ha de fer ara pel carrer Concepció Soler, al quedar tallada la ruta habitual a través de la N-240 i el carrer la Bassa.

Pel que fa a les parades del mercat dels dimarts, l’Ajuntament ha habilitat l’aparcament del final del carrer la Bassa per a que els paradistes hi puguin estacionar els vehicles amb l’objectiu de facilitar-los la tasca de carregar i descarregar el gènere. A més, s’ha canviat la ubicació d’una parada de fruites i verdures, que ara ocupa un espai a la Placeta del Terrall, ja que el camió que acompanya aquest comerç no pot arribar a la plaça degut a les seves grans dimensions. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, “aquesta mesura s’efectua per estalviar problemes als veïns, comerciants i paradistes a l’hora que un vehicle d’aquestes dimensions intenti passar per un lloc massa estret, com el carrer Concepció Soler. A més, també evitem que es pugui malmetre el sòl de la plaça, poc preparat per al pas de vehicles pesants”.

Comentarios